Denne side indeholder nogle af de tidligere anmeldelser af programmer

Windows 10

Ny "gratis" Windows version
Windows er kommet i en ny version - Windows 10. Den adskiller sig ikke det store fra tidligere versioner. Efter at have brugt den nu i en længere periode, på flere maskiner, er min holdning at der er tale om et tilbageskridt i forhold til Windows 7.

På den positive side tæller:

 • Startmenuen er kommet tilbage.
 • Din PC starter og lukker hurtigere end med tidligere versioner af Windows.
 • Sikkerheden er øget.
 • Den er gratis hvis du har en registreret version af W7 eller W8.

På den negative side tæller:

 • Microsoft opfører sig nu ligesom Google og spionerer på alt hvad du laver og indsamler oplysninger om dig.
 • Browseren (kaldet Edge) er virkelig dårlig.
 • Media Player er også ringe. 
 • Du kan ikke længere selv styre opdateringer.
 • Flere ting minder om noget i beta version.  F.eks. kan den ikke automatisk stille dit ur....
 • Butikken (Windows Store) virker ikke.....
 • denne side har jeg listet de systemfejl jeg har fundet, og som fortsat ikke er rettet i Windows 10.

Jeg har forsøgt at installere på flere forskellige maskiner. En Windows7 32 bit blev helt uden problemer opgraderet til Windows 10, og alle programmer og data var indtakte bagefter. En virtuel maskine på en Mac gik også fint og problemfrit. En 3. maskine skulle opgraderes til Windows 10 Pro 64 bit, og her gik det helt galt. Intet virkede efterfølgende, og maskinen kunne slet ikke startes. Eneste løsning var at geninstallere Windows 7. Så sørg for at have fuld backup inden du går i gang.

Omkring de andre punkter, så er opdateringer på W10 et kæmpeproblem. Tidligere kunne man selv vælge hvornår opdateringer skulle installeres, men det kan man ikke længere. Desværre er softwaren så ufærdig at der er opdateringer nærmest hver anden dag, hvilket er vildt irriterende. Så lær dog fra Apple hvordan det skal gøres.

Min konklusion er, at har du Windows 8 kan det give god mening at opgradere, men har du Windows 7 er der absolut ingen grund til at skifte.

Jeg vil i en kommende artikel forklare hvordan man skal ændre opsætningen af Windows 10 for at begrænse Microsofts snagen i ens privatliv.

Karakter: 2 (ud af 5) - overflødig opgradering uden reelle forbedringer.

Office Tabs

Arbejd mere overskueligt i Word, Excel og Powerpoint.


OfficeTab er et program fra ExtendOffice, der har specialiseret sig i at lave nyttige udvidelser til Office pakken fra Microsoft.

Denne udvidelse gør at du kan have mange filer åbne i det samme vindue, og de vises så på forskellige faner øverst i vinduet (se billede ovenfor, hvor der er tre åbne filer). Det svarer lidt til at en fil kan have flere ark, der vises som faner for neden i billedet. Filerne vises blot for oven. Det bliver hermed meget nemmere at skifte rundt mellem dem, mere overskueligt og tidsbesparende. Programmet virker i både Excel, Word og Powerpoint. Funktionen burde egentlig være en del af Microsofts programmer....

Tilføjelsen (der virker både til Office 365 og til tidligere versioner) koster 29 USD, hvilket er rimeligt. Du bliver hurtigt glad for denne tilføjelse. De laver forresten også mange andre tilføjelser til Office programmerne. Se mere her: ExtendOffice.>

OneDrive

OneDrive er et program fra Microsoft til at gemme ting i skyen, og til at synkronisere filer mellem dine forskellige enheder.
Hent programmet på deres hjemmeside (Skriv OneDrive i Google), installer det, udpeg hvor dine OneDrive mapper skal ligge, og vupti, det synkroniserer dine filer. Programmet findes til Windows, Mac, iPad, Android, ja så at sige alt. Og så er det gratis. Jeg har f.eks. installeret det på telefonen, og når jeg tager et billede, ja så få sekunder efter ligger samme billede på alle mine PC'er, uden at jeg behøver at gøre noget selv.
OneDrive er gratis og giver 15 Gb plads i skyen. Er du Office 365 abonnent, får du over 20 Gb med i denne pris.
Alt i alt et rigtigt godt program, der kører helt problemfrit på alle typer af maskiner, og gratis......Bedre kan det ikke blive.
Samlet karakter for OneDrive: 5 (ud af 5).


Xilisoft Audio Converter Pro

Program til at rippe CD'er samt til at konvertere lydformater.
Programmet har grundlæggende ovennævnte to funktioner. Ripperdelen er OK, men ret besværligt hvis man vil rippe til andet end lavkvalitets MP3. Som ripper funktion er AudioGrabber (Freeware) langt bedre.
Derimod er konverterdelen rigtig god. Programmet kan næsten alle gangbare formater og kan nemt konvertere mellem disse, både enkeltsange og batch jobs. Konverteringen er hurtig, og udnytter hele din PC's ydeevne for at spare tid. Denne del er anbefalelsesværdig.
Programmet koster ca. 200,- kr. hvilket kan syntes en anelse i overkanten, da der findes mange freeware programmer der kan næsten det samme.
Samlet karakter for Audio Converter Pro: 3 (ud af 5).


AIDA64 - Din PC's inventory program

Hvis du vil kende alle detaljer om din maskine.....

Imponerende program der giver dig alle tænkelige oplysninger om din PC. Alle hardware komponenter specificeres, der er oplysninger om hvor du kan få opdaterede drivere, du kan se temperaturen på din processor og tonsvis af andre nyttige oplysninger.
Endvidere kan du benchmarke maskinen og se om den lever op til den hastighed en sådan maskine bør have.
Programmet levers af FinalWire i Ungarn. Se www.aida64.com
Prisen for den fulde udgave er 40$  (ca. 240 kr.) hvilket er særdeles rimeligt. Et godt køb.
Samlet karakter for AIDA64: 4 (ud af 5).


SlowPCfighter

Program fra danske Spamfighter, der angiveligt skulle rydde op i fejl i registreringsdatabasen.
Ved installation fandt programmet da også en lang række fejl, den alle kunne udbedre - så vidt jeg kunne se ved at fjerne de angivne nøgler i registreringsdatabasen.
Du kan ikke stille eller gøre noget med programmet, andet end lade det scanne din maskine og fjerne angivne fejl. En sammenligning før og efter gav ikke nogen markant forbedring i hverken opstarts eller nedlukningstid, og da programmet som default ligger både sig selv ind som startende i baggrunden og en update funktion også i baggrunden, opvejer det helt evt. forbedringer scanningen måtte medføre.
Programmet sælges som download til ca. 280 kr. og kan for denne pris KUN anvendes på én PC. Det er FOR DYRT. Det er samtidig en pris der giver et tidsbegrænset program. Det er heller ikke godt nok.
Samlet karakter for SlowPCfighter: 2 (ud af 5).


WinX DVD Ripper 

Har du brug for at få overført dine DVD skiver til harddisken? Og skal det være nemt og ligetil?  Så prøv WinX DVD Ripper fra Digiarty Software Inc.
Programmet læser enhver DVD skive, og ripper direkte til Ipod, Ipad, Iphone, AppleTV, WIndows, Zune osv. Der er ikke det format der ikke understøttes.
Og så er det utroligt nemt at anvende. Klik på den fane du ønsker som outputformat, vælg undertekster, tryk start. Nemmere kan det ikke være.
Programmet sælges som download til ca. 36 $, svarende til ca. 200,- kr. Det er et meget fint køb, som jeg helt klart vil anbefale.
Samlet karakter for WinX DVD Ripper: 5 (ud af 5).


Corel Paint Shop Pro X3 

Billigt grafikprogram - købte det til ca. 40 US § på nettet. Har de sidste mange mange år brugt Paint Shop Pro version 7, som altid har været mit ynglings grafikprogram.
Version X3 kommer som en pakke med forskellige tilægsprogrammer, f.eks.  Painter Essentials og
Winzip 14.5 .
Hvorfor disse er med og ikke bare en lavere pris på selve programmet forstår jeg ikke.  Painter er meget sjovt at lege med, men WinZip er totalt overflødigt (7-zip som er gratis er langt bedre).
Men til selve PSP X3. Programmet er omstændigt at installere, og når det endelig lykkes står du med et megaprogram, der er MINUTTER om at starte når du åbner det. Det er helt utroligt dårligt.
Der mangler også en ordentlig billedbrowser som der var i de tidligere versioner. Designet er meget mørkt, hvilket gør det utroligt svært at finde og skifte mellem de enkelte tegneværktøjer.
Værktøjer er der mange af, også ret komplicerede, og tegnemæssigt kan det meget...
Men hvorfor et tegneprogram skal installere flere hjælpe programmer der skal starte op med windows, og hvorfor det kræver adgang til nettet er mig en gåde. Endvidere var der fejl i den kopibeskyttelsessoftware de anvender, hvor man også måtte downloade en opdatering før det virkede.
Samlet set FRARÅDER jeg PSP X3. Prøv at få en gammel version i stedet, eller brug Adobe Photoshop Elements.
Samlet karakter for PSP X3: 1 (ud af 5).


OS X Lion

Er du Mac fan har du naturligvis set at Lion er udkommet, og alle steder roser man den til skyerne - mit gæt er at vedkommende ikke har prøvet den...
Den kan alene købes via App Store, hvor den koster 179,- kr. Det kan syntes billigt, men pas på. Versionsnummeret (som nu er 10.7) antyder jo også at det er en mindre opgradeirng og ikke en ny version. Det er altså ikke som når Microsoft frigiver f.eks. Windows 7.

Opdateringerne er små:
 - Mission Control  -  giver samlet overblik over hav du har kørende.
 - Autosave  -  gemmer automatisk dit arbejde (men virker kun med meget få programmer)
 - Launchpad  -  får din skærm til at ligne en Ipad eller Iphone og viser alle applikationer på samme måde.
 - Full Screen mode  -  viser programmer helt til kanten (gælder også kun få programmer endnu)
 - Resume  -  det at den kan huske dine vinduer så du starter på samme måde som du lukker.
 - Ny version af Mail - så det nu ligner mail på en Ipad... (ikke godt...)
 - AirDrop - overfør nemt hvis du har flere Apple enheder.
samt nogle andre småting. Der er dog også et par STORE ulemper:
 - Lion understøtter ikke ældre PowerPC programmer længere (F.eks. Microsoft Office 2004) så disse skal du undvære eller købe nye af. Så er det pludseligt ikke billigt længere.
 - Findes ikke på DVD, så ren installation er svær.
 
Alt i alt opvejer det positive ikke det negative, hvis man som jeg benyttede flere ældre programmer på maskinen. Dog beholder jeg Lion på, selv om jeg ikke ser hastighedsforbedringer eller andet som Apple har skiltet med. Opstartstiden er heller ikke blevet bedre - den er fortsat ca. som en Windows 7 PC.
Samlet karakter for OS X - Lion:  3 (ud af 5).