Generelle ideer

Bange for sporing....?

Er du en af dem der er irriteret over at firmaer sporer din færden på nettet, så er det forholdsvist nemt at undgå dette.

1. Slet dine spor efter hver gang du er på nettet. Brug f.eks. CC Cleaner til at fjerne alle cookies osv. der er efterladt på din PC. Programmet er gratis og kan hentes her:  CC Cleaner

2. Spær for tracking. Dette gøres forholdsvist nemt ved at installere en tilføjelse til din browser kaldet "Ghostery". Du kan læse om den her: Ghostery
Den er gratis og hæmmer ikke din færden på nettet. Du vil blive overrasket over hvor mange henvisninger helt legitime sider sender. F.eks. er der henvisninger til 14 sådanne sporingssider på Jyllands Postens forside (usselt når man er til salg på den måde...!).
Programmet installeres som en tilføjelse i din browser. Kan kun anbefales !

3. Brug en "ad-blocker". Den fjerner de værste reklamer og cookies fra samme. F.eks. "Ad-blocker Plus" tilføjelsen der samtidig spærrer for kendte malware henvisninger.
Installeres også som en tilføjelse til din browser. Du vil blive overrasket over hvor hurtigt visse sider loader, og hvor overskuelige de pludselig er. Og du vil IKKE savne noget....
Læs mere om Ad-blocker her:   Ad-blocker

Jeg kan kun anbefale at bruge alle tre ting. Det er 100% lovligt, generer kun dem der vil tjene penge på at indsamle oplysninger om dig, og giver en langt bedre og hurtigere surfing på nettet. Burde være indbygget i enhver browser.
Der findes også andre programmer end de nævnte. Her er en link til en anmeldelse af forskellige programmer til sporingsbeskyttelse: comparitech


Windows7 SuperUser mappe

Prøv at åbne stifinder f.eks. i roden af dit c:\ drev.
Opret en ny mappe med følgende navn:   Master-Power.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Det der står inden punktummet bestemmer du selv, men resten skal være 100% lig det der står ovenfor incl. de krøllede paranteser.
Når mappen er oprettet, så prøv at åbne den via Stifinderen, og se hvad der sker....
Nu har du pludselig alle Windows indbyggede værktøjer samlet i én mappe.
Og en advarsel - du kan lave megen skade med disse værktøjer, hvis du ikke ved hvad du gør !


Office 2007/10/13 filformater

Bruger du Microsoft Office 2003 og oplever problemer med filer fra andre, der har opgraderet til Office 2007/10/13?
I så fald bør du installere et lille konverteringsprogram fra Microsoft, der gør at 2003 kan læse og rette i de nye formater. Det gælder både Word, Excel og PowerPoint.
Programmet hedder "FileFormatConverters", og kan hentes her !


Windows kommandoer

I stedet for at finde rundt i Windows kringlede menuer kan det være meget nemmere at starte en opgave ved at skrive dens navn i kommandolinien. Dette kræver bare at man kan huske hvad kommandoen hedder....
Derfor kan du finde en liste over Windows kommandoer her!


Sikkerhed på nettet

denne side har jeg samlet en række råd og tips om beskyttelse og fornuftig færdsel på nettet.


God og gratis software...

denne side har jeg samlet links til alt hvad du behøver af software - til ingen eller næsten ingen penge.


Oversete kommandoer i Windows 7

Følgende kommandoer kan udføres fra "Start" og tastes i søgefeltet:

 - "Juster cleartype" som giver dig mulighed for at justere læsbarheden af skrift på skærmen. Kan være en god ide hvis du syntes tekst står ligt uldent og er svært at læse.

 - "perfmon /report" gør at WIndows scanner systemet for fejl og problemer, og samler og viser disse i en rapport du kan studere og evt. foretage rettelser efter.


Om filsystemer
    Hvad er forskellen på NTFS og FAT....?


Om backup og gendannelse af mails i Outlook.


Om oprydning på PC'en
    (dækker nu også Windows 7).